in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Rólunk írták

Koncz Gábort, a hetven éves dunai hajóst köszöntöttük Dunavecsén

2008.08.06.

Koncz Gábor, Kossuth-díjas Érdemes művész volt Dunavecse vendége a napokban a kisváros egyik új beruházása, a Vecse Komplex Kft. Dunai Hajós kisüsti pálinkafőző üzemében. A találkozóra meghívták a Porta Egyesület delegációját is.

Az élő klasszikust, a számos kitűnő filmben és színdarabban emlékezeteset alakító színészt Szita János tulajdonos invitálta Vecsére. A rangos születésnap alkalmából - kollegájával, Banyári Istvánnal és Bugyi Andrással - örömmel és nem titkolt büszkeséggel mutatták be a vendégnek a legkorszerűbb technológiával felszerelt létesítményt.

Koncz Gábor színes anekdotákkal telitűzdelt emlékezésében adott számot az igazi gyümölcspárlatokhoz való kötődéséről. Koncz Gábor nem pálinkafogyasztóként alkotott maradandót a desztilláció iparágában, de azzal talán mégis segített, hogy bármerre is járt a nagyvilágban, tisztelettel népszerűsítette a jeles hungarikumot. Most azt tervezi, hogy - mint az egykor nagy sikerrel vetített Dunai Hajós című kalandfilm ismert szereplője - amerre csak eljut, ajánlója, népszerűsítője lesz a csonthéjasok fővárosából kikerülő egyedülállóan ízletes, zamatos nedűnek.

Koncz Gábor bátornak, a békeidők hőseinek nevezte azokat az országépítőket, akik - minden gyanús és fenyegető körülmény ellenére - a magyar vidék településein invesztálnak. Munkalehetőséget teremtve, minőséget produkálva képesek hírét vinni a magyar ember szorgalmának és tehetségének a határon túlra is. És az sem mindegy, hogy éppen az ilyen főzdéknek köszönhetően, van értelme még a gyümölcstermelésnek, a kimerítő, fáradtságos paraszti munkának.

Forrás: Civil Napló

vissza

„Nem tudok írni vidám verset, ritkán mosolygok, gyakran iszok, pálinkába fojtok minden keservet”
Koncz Gábor  
Palinkasarok