in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Hírek

VinCE 2011. március 19-20., Corinthia Grand Hotel Royal, Budapest

2011.03.02.

Ahogy a név is jelenti, a rendezvény elsősorban a borról szól (vin), és Közép-Európában van (CE). A kétnapos rendezvényen 120 pincészet állít ki, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kóstoltatja borait.
A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más – ugyancsak helyet kapnak a rendevényen.
A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon – mesterkurzusokon –, előadásokon és interaktív workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, naprakész információt és hatékony segítséget kaphatnak a borászatok.
 

                                                

Kiknek szól?
Mindazoknak, akik értékelik a kiváló minőségű borokat, akik pedig ennél fogva minden termékben a különleges minőséget keresik, legyen az péksütemény vagy ásványvíz. A VinCE páratlan élményt kínál az értő borszeretőknek.
Ugyanakkor kihagyhatatlan rendezvény a szakma minden szereplőjének. A sommelier találkozhat a borásszal, vele együtt kóstolhat, az így szerzett „sztorikat” pedig hasznosíthatja majd vendégei asztalánál. Az éttermek tulajdonosai a legjobbak közül válogathatnak, az egész borlapjukat könnyedén összeállítják egy helyen. A borról tanulóknak ez maga a tudás fellegvára. A borászok az őket érintő kérdésekre kaphatnak választ, a legégetőbb problémákban kapnak segítséget, majd érdeklődő borszeretőknek mutathatják meg boraikat és adhatnak el szép számú palackot. A borimádók számára pedig ez maga a paradicsom, ahonnan nem akarnak majd hazamenni!


Hol rendezzük?
Közép-Európan, annak is a nagy bortermelő hagyományokkal rendelkező közepén, Magyarországon. A lüktető főváros, Budapest vonzza a konferenciákat és rendezvényeket – a budepesti fesztiválok és események pedig óriási népszerűségnek örvendenek világszerte. A VinCE 2010 boreseményre érkeztek vendégek a szomszédos országokból, távolabbi európai országokból, az Egyesült Államokból, de még Peruból is. A város szívében, az Erzsébet körúton elhelyezkedő gyönyörű ötcsillagos szálloda pompájával hozzájárul a rendezvény sikeréhez és egyúttal méltó a legszebb borokhoz, a legnagyszerűbb előadókhoz. És nem utolsó sorban: a szálloda óriási rendezvénykomplexuma a legkorszerűbb technikával alkalmas egy nemzetközi rendezvény lebonyolításához.

 

 

 

 

 

 

 

Pálinka kiállítók:
Agárdi Pálinkafőzde, Agárd
Árpád és Vadász Pálinka (Kisrét Manufaktúra Kft), Békéscsaba
Brill Pálinkaház Kft., Harc
Dunai Hajós (Vecse Komplex Kft Pálinkafőző Üzem), Dunavecse
Matheus Pálinkaház
Naményi Pálinkafőzde
Pajor Pálinka Zrt, Kecskemét
Zimek Pálinka, Zamárdi
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra, Kecskemét
 

Dunai Hajós (Vecse Komplex Kft Pálinkafőző Üzem), Dunavecse
Pálinkafőző üzemük 2007 végén Dunai Hajós márkanév alatt piacra lépett saját gyümölcspálinkáival. Termékeiket. Dunavecse tradicionális gyümölcstermelő hagyományai, az itt termett gyümölcsök egyedi íz világa, kimagasló bel tartalmi értéke, és természetesen kiváló technológiai háttér segítségével készítik.
Kisüsti lepárló berendezésük tükrözi a hagyomány és napjaink korszerű technológiáját. Kiváló magyar szakemberek, Ruszkai & Ruszkai Kft. munkája. A terület kiválasztásában döntő szerepet játszott a település földrajzilag kiváló elhelyezkedése, mikroklímája, valamint az évtizedes hagyományokkal bíró gyümölcstermesztési kultúra, illetve az itt termelt gyümölcsök utánozhatatlan és egyedülálló illat- és íz világa.
A magyar pálinka mint hungaricum megóvása iránti elkötelezettségüket az üzemükben készült kisüsti pálinkák kiváló minősége ugyanúgy igazolja, mint az, hogy a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt előkelő helyezést ért el esetenként többszörösen is – szinte valamennyi pálinkájuk.
A rendezvényen az alábbi pálinkákat lehet
megkostolni:
-Dunai Hajós Birs pálinka 45°
-Dunai Hajós Meggy pálinka 45°
-Dunai Hajós Barack pálinka 45°
-Dunai Hajós Ágyas Szilva pálinka 45°
-Dunai Hajós Ágyas Vilmoskörte pálinka 45°
 

vissza

„Nem tudok írni vidám verset, ritkán mosolygok, gyakran iszok, pálinkába fojtok minden keservet”
Koncz Gábor  
Palinkasarok