in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Rólunk írták

Magyar gasztronómiai hét Spanyolországban

2009.03.12.

Spanyolország

Széleskörű összefogás eredményeként a madridi Hotel Intercontinental 2009. március 16-22. között Magyar Gasztronómiai Hétnek ad otthont. Spanyolországban évek óta nem került megrendezésre hasonló, a magyar gasztronómia legjavát bemutató esemény.

A Hét vendégei Varga Károly mesterszakács remekművein keresztül nyerhetnek bepillantást a magyar konyhaművészetbe. A hazai ételek mellett az itallapon magyar ásványvizek, borok és szeszes italok (gyomorkeserű, pálinka, sör) kínálatából választhatnak.
Az egyhetes esemény Magyar Nagykövetség által szervezett hivatalos megnyitóján, valamint a szakmai borbemutatón részt vesz Dr. Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.
A borkóstolón Maria José Huertas sommelier a Gere Pincészet, a Tokaj Oremus, valamint a Tokaj Reneszánsz Egyesület borait prezentálja spanyol szakújságírók, disztribútorok, valamint a legjelentősebb szállodák és éttermek vezető képviselői számára.
A Magyar Gasztronómiai Hét a 2008. novemberétől a - Franciaország és Kína után harmadik alkalommal – Spanyolországban zajló Magyar Gazdasági Év keretében a magyar élelmiszerek spanyolországi megjelenésének erősítését és hazánk turisztikai vonzerejének bemutatását szolgálja.
A Magyar Gasztronómiai Hét támogatói: Budapesti Turisztikai Hivatal, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, ITD Hungary, Külügyminiszérium, Magyar Turizmus Rt, Malév Zrt, valamint Pick Szeged Zrt.

Az alábbi cégek termékfelajánlással segítették a Gasztronómiai Hét megvalósítását:
- Gere Pincészet,
- Vecse Komplex Kft. Pálinkafőzde - Dunai Hajós Pálinka,
- Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.
- Matheus Pálinkaház Kft,
- Merián Orosháza Zrt,
- Monte Nevado,
- Tokaj Oremus,
- Tokaj Reneszánsz Egyesület.
Madrid, 2009. március 13.
Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Madrid

Forrás: Vendéglátás Online
 

vissza

„Egy butella pálinka, nincsen aki megigya, megiszom én s víg legyek, soha meg sem öregszek.”
Koncz Gábor  
Palinkasarok