in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Rólunk írták

Elkötelezettség a hungarikum iránt

2009.03.04.

Új tagokkal bővül a Dunai Hajós termékcsalád

2007 nyarán alakult meg a Vecse Komplex Kft., amely a magyar pálinka - mint hungarikum - megóvása iránti elkötelezettségét az üzemben készült kisüsti pálinka kiváló minőségével igazolja. A gyárban előállított Dunai Hajós termékcsalád folyamatosan bővül, idén már 15-féle – köztük a HunDeszt versenyen ezüstérmet nyert birs- és cseresznyepálinka - tartozik a famíliába. Banyári István, a cég ügyvezető igazgatója tájékoztatta honlapunkat a pálinkafőző üzem jövőbeli terveiről:

"A tavalyi esztendő volt cégünk első teljes éve, próbáltuk megvetni a lábunkat a hazai piacon és kezdésként eredményes évet zártunk. Az eleinte csak 5 sima és 3 ágyas pálinkánkból álló italsorozatunk mára már 15-tagúra nőtt. Az idei tervek között szerepel a termékcsalád további bővítése néhány ősi fajtával, ami nem lesz egyszerű, mivel a telített piac, valamint az időjárás is nagyban befolyásolja a munkánkat. Nemrég Dunaújvárosban nyitottunk egy szaküzletet és ehhez hasonló boltot tervezünk a fővárosban is üzemeltetni. Szeretnénk egy étteremszerű kóstoltató helyiséggel bővíteni a jelenlegi részlegünket, valamint a csarnokot is megnövelnénk, mert a jelenlegit szerencsére már kinőttük. A beruházást illetően szinte csak uniós forrásra támaszkodhatunk, mert hiába hungarikum a pálinka, mégsincs ennek megfelelően kiemelten kezelve.

Szeretek Dunavecsén élni, mert nyugodt, jó infrastruktúrával rendelkező kisváros, ahol mindenki ismeri a másikat. Véleményem szerint 10 éven belül - a hídnak is köszönhetően - komoly fejlődésen fog keresztülmenni a település."

Forrás: Portaegyesulet.hu
 

vissza

„Tanulok, mert a tanulásba fektetett energia meghozza a gyümölcsét... és mint tudjuk: a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!”
Koncz Gábor  
Palinkasarok